ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΑΜΕΙΩΝ 2021!!    ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΓΑ (ΑΓΡΟΤΕΣ)!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Ακολουθούν οι παρακάτω ενημέρωσεις προς τους γονείς που μας έχουν επιλέξει και τιμήσει με την εμπιστοσύνη τους την φετινή χρονιά :

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 1η :

Μέχρι σήμερα 10/06/2021, δεν έχουν ανακοινωθεί από τους αρμόδιους φορείς τα μέτρα για την λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων την φετινή χρονιά, όσον αφορά την αποφυγή της μετάδοσης της νόσου COVID – 19.

Δυστυχώς αυτό, πέραν των μεγάλων δυσκολιών που επιφέρει στην οργάνωση μας μιας και μιλάμε για 20 ημέρες μόνο μετά, μας φέρνει στην δύσκολη θέση να πρέπει να σκεφτόμαστε τι θα γίνει σε πιθανό περιορισμό της δυναμικότητας μας. Λόγω της μικρής δύναμης της κατασκήνωσης μας και της αυξημένης φετινής ζήτησης λόγω των δυσκολιών που έχουν αντιμετωπίσει όλα τα παιδιά, στην περίπτωση που υπάρξει περικοπή θέσεων, θα είμαστε και εμείς με την σειρά μας υποχρεωμένοι να ακυρώσουμε την προ κράτηση θέσεων σε ορισμένους γονείς.

Όπως καταλαβαίνετε κάτι τέτοιο ούτε το επιθυμούμε, ούτε το ευχόμαστε ενώ είμαστε και αισιόδοξοι πως δεν θα γίνει μιας και η κατασκήνωση είναι μια κλειστή δομή και είναι πολύ πιο ασφαλές μέρος από οποιοδήποτε άλλο σημείο αφού τα παιδιά έρχονται σε επαφή μόνο μεταξύ τους και όχι με τον έξω κόσμο.

Υποχρέωση μας ωστόσο, είναι η αναφορά σε όλους τους γονείς για το τι πρόκειται να συμβεί σε μια τέτοια περίπτωση. Το μόνο δίκαιο κριτήριο που μπορεί να υπάρξει είναι να μετρήσει η ημερομηνία που πραγματοποιήθηκε η προ κράτηση στην κατασκήνωση.


Παράδειγμα :

Έστω ότι έχουν κάνει προ κράτηση θέσης 7 παιδιά από τις 1 έως τις 10 Απριλίου, 2 παιδιά από τις 11 έως τις 20 Απριλίου και ένα παιδί στις 25 Απριλίου.

Αν πρέπει στις 10 θέσεις να περιορίσουμε τις 3, τα παιδιά που θα αναγκαστούμε να ακυρώσουμε τις προ κρατήσεις τους θα είναι αυτά που γράφτηκαν μετά τις 11 Απριλίου.


Με την παρούσα ενημέρωση δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε καμία σύγχυση. Θεωρούμε πως δεν θα τεθούν περιορισμοί ως προς τον αριθμό παιδιών όπως έγινε και στην εκπαίδευση. Με συγκεκριμένα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα λειτουργήσουμε με ασφάλεια και χωρίς να έρθουμε στην δύσκολη θέση να αφήσουμε κάποιο παιδί/γονέα που μας έχει τιμήσει με την εμπιστοσύνη του εκτός του κατασκηνωτικού μας προγράμματος.

Ωστόσο, τηρώντας όπως πάντα υπεύθυνη στάση, θεωρούμε σωστό και απαραίτητο να σας ειδοποιήσουμε και να μην βρεθεί καμία πλευρά προ εκπλήξεως.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2η :

Το πιο πιθανό είναι να ορισθούν από τους αρμόδιους φορείς παρόμοια με τα περσινά μέτρα, δηλαδή δεν θα υπάρχει επισκεπτήριο στο μεσοδιάστημα του προγράμματος (το γνωστό Κυριακάτικο επισκεπτήριο και παρουσία γονέων στην γιορτή λήξης).

 Το συγκεκριμένο μέτρο ακόμα και να επιτραπεί από τους αρμόδιους φορείς, δεν θα το επιτρέψουμε εμείς σαν πολιτική κατασκήνωσης.

Τηρώντας μια σειρά από αυστηρά εσωτερικά πρωτόκολλα όπως :

  • Ενημέρωση του προσωπικού και των συνεργατών μας σχετικά με τα θετικά αποτελέσματα του εμβολιασμού έναντι της νόσου COVID – 19 (χωρίς φυσικά να εξαναγκάσουμε κάποιον σε εμβολιασμό), με μεγάλη ανταπόκριση και εθελούσιο εμβολιασμό πριν ακόμα και από την δική μας ενημέρωση
  • Αυστηρή εφαρμογή μέτρων προστασίας για τους προμηθευτές μας και το προσωπικό που δεν έρχεται σε άμεση επαφή με τα παιδιά και δεν διαμένει μόνιμα στην κατασκήνωση
  • Καμία επαφή των στελεχών μας που έρχονται σε άμεση επαφή με τα παιδιά με εξωτερικούς φορείς
  • Θα γίνονται εβδομαδιαία self – test σε όλο μας το προσωπικό

Βάση των παραπάνω λοιπόν, θεωρούμε άνευ λογικής επιλογή, να επιτρέψουμε επισκεπτήριο και επαφή με παιδιά, σε γονείς οι οποίοι όπως είναι φυσικό θα έρχονται σε επαφή με πλήθος κόσμου μέσα στην καθημερινή τους ρουτίνα.

Θεωρούμε πως ο αποχωρισμός και η μη συνάντησή παιδιού – γονέα για 2 εβδομάδες είναι κάτι το ανεκτό, ενώ αξίζει μπροστά στην ξεγνοιασιά που θα νιώσει το παιδί για αυτό το διάστημα, μακριά από μάσκες και περιορισμούς που έχουν αλλάξει την ζωή τους τον τελευταίο ενάμιση χρόνο σχεδόν, σε συνδυασμό με την μοναδική εμπειρία που προσφέρει η κατασκηνωτική ζωή.

 Σε περίπτωση δε που η μη δυνατότητα επισκεπτηρίου κατά την διαμονή του παιδιού σας, είναι λόγος ακύρωσης του ενδιαφέροντος σας, σας παρακαλούμε ενημερώστε μας σχετικά προκειμένου να αντικαταστήσουμε και εμείς την θέση.

Είμαστε σίγουροι πως κατανοείτε την παρούσα ανακοίνωση και αυτά που είπαμε είναι απολύτως σεβαστά και δίκαια. Παρόλα αυτά, για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία χρειάζεστε, είμαστε στην διάθεση σας στο 210 33 17 727.