ΜΕΤΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΠΕΡΙ COVID - 19!!    ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ 2020!!    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ!!
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΖΩΗ 2020

    Το παρόν άρθρο, έχει σκοπό να «λύσει» προβληματισμούς που έχουν δημιουργηθεί σε μικρούς κι μεγάλους με αφορμή τα μέτρα λειτουργίας που θα εφαρμοσθούν την φετινή χρονιά (ενημερωθείτε σχετικά εδώ).


ΓΟΝΕΙΣ & ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ :

Τι πρέπει να πω στο παιδί μου ενόψει της επερχόμενης κατασκηνωτικής περιόδου;

    Η παρουσία των παιδιών στην κατασκήνωση, σηματοδοτεί την αυτονομία τους σε μια περίεργη εποχή. Δεδομένου ότι τα παιδιά θα απομακρυνθούν από το σπίτι τους μετά από μια πολύ περίεργη περίοδο, πρέπει μέσα από έναν συνεχιζόμενο διάλογο να τους ενημερώσουμε για όλη την τρέχουσα κατάσταση. Σημαντική είναι η εκμάθηση της σωστής ατομικής υγιεινής, η οποία θα χρειαστεί και ενόψει του νέου σχολικού έτους. Ενθαρρύνουμε το παιδί να μην φοβάται αλλά να είναι πάντα προσεκτικό (πχ αποφυγή επαφής χεριών με στόμα – μύτη – μάτια)

Τι πρέπει να γνωρίζω εγώ ως γονέας για την διαμονή του παιδιού μου στην κατασκήνωση;

    Αρχικά, θα πρέπει να είστε σίγουροι, πως εφόσον μας τιμάτε με την επιλογή σας (και) την φετινή χρονιά, εμείς θα κάνουμε τα πάντα, όπως κάθε χρόνο, ώστε τα παιδιά σας να απολαύσουν ένα γεμάτο κατασκηνωτικό πρόγραμμα και να γεμίσουν με όμορφες και δημιουργικές στιγμές, παραμένοντας ΑΣΦΑΛΕΙΣ.
     Θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε απλώς τα μέτρα που ορίστηκαν. Ωστόσο διαλέγουμε να «βάλουμε τον γονέα μέσα στην κατασκήνωση», χωρίς να περάσει την είσοδο. Σε κάθε σπιτάκι, θα αναρτηθούν οι πληροφορίες για την διάταξη των κρεβατιών αλλά και σε κάθε κρεβάτι ξεχωριστά θα αναγράφεται η επιτρεπτή ή μη χρήση του, καθώς και η φορά που θα πρέπει να ακολουθεί το σώμα του παιδιού.
     Τέλος, σε κάθε δραστηριότητα θα τηρούνται όλα τα απαιτούμενα μέτρα, μεταδίδοντας στα παιδιά την σημασία της απόστασης με έναν πιο διασκεδαστικό τρόπο, από τα αυστηρά ύφη που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στις τηλεοράσεις.

Μέχρι πέρσι έφερνα δεύτερα ρούχα στο παιδί μου κατά το επισκεπτήριο. Φέτος;

     Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αν δεν είναι δυνατή η εφάπαξ αποστολή ρούχων του παιδιού για όλη την διάρκεια των 15 ημερών, υπάρχουν διάφορες άλλες επιλογές όπως :

  • Για τους γονείς που είναι σε κοντινές περιοχές, να παραδώσουν στην είσοδο της κατασκήνωσης ότι θέλουν
  • Για τους γονείς που είναι σε κοντινές περιοχές, δύναται η παραλαβή αποσκευών από κεντρικά σημεία όπως είναι ο ΠΥΡΓΟΣ
  • Αποστολή μέσω του ΚΤΕΛ ΗΛΕΙΑΣ στο πρακτορείο ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ
  • Αποστολή με ταχυμεταφορική εταιρεία στην πόλη των ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

Πως θα επικοινωνούμε με το παιδί εφόσον δεν θα υπάρχει επισκεπτήριο;

    Όπως επικοινωνούσατε μέχρι και πέρσι. Κατά την προσέλευση – παράδοση του παιδιού στην κατασκήνωση, θα δίνονται οι τηλεφωνικοί αριθμοί επικοινωνίας της κατασκήνωσης και θα καλείται τις προτεινόμενες ώρες. Το μοναδικό που θα αλλάξει είναι το δίωρο του επισκεπτηρίου της Κυριακής, της άμεσης επαφής δηλαδή παιδιού γονέα, όπου όπως έχουμε ενημερώσει, την φετινή χρονιά δεν θα υπάρχει επισκεπτήριο.

Τι θα πρέπει να έχει μαζί του το παιδί;

      Τίποτα άλλο, πέρα από τα απαραίτητα εφόδια και την απαραίτητη κατασκηνωτική διάθεση. Η κατασκήνωση θα παρέχει, αν απαιτείται, όλα τα σύγχρονα προστατευτικά μέσα (πχ μάσκες – αντισηπτικά κ.α.). Αν ένας γονιός θέλει το παιδί του να έχει μαζί του αντισηπτικά προϊόντα, αυτά προτείνεται να είναι μόνο μαντηλάκια για μεγαλύτερη ασφάλεια των παιδιών. Μπορεί να εμπιστευόμαστε το παιδί μας, αλλά δεν ξέρουμε τις αντιδράσεις άλλων παιδιών.


Η ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ :

     Η ζωή στην κατασκήνωση για το παιδί δεν θα αλλάξει τις δραστηριότητες, την βραδινή ψυχαγωγία και τις βασικότερες τουλάχιστον συνήθειες αυτής. Αυτό που απλώς θα αλλάξει, είναι η είσοδος των καθημερινών πλέον συνηθειών όπως είναι η τήρηση αποστάσεων, η αποφυγή συγχρωτισμού, η ατομική υγιεινή.

      Θα προσπαθήσουμε, με παιδαγωγικές μεθόδους, οι αλλαγές αυτές να περαστούν στα παιδιά σαν ένα παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που ευελπιστούμε σύντομα να λήξει, με νικητή τον άνθρωπο. Η οργάνωση της φετινής κατασκηνωτικής χρονιάς, είναι για εμάς μια πρόκληση, την οποία θα προσπαθήσουμε να φέρουμε εις πέρας, δημιουργώντας όμορφες αναμνήσεις, αφήνοντας στην άκρη όλα αυτά που ζήσαμε πριν από λίγο καιρό.


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ :

     Σας βεβαιώνουμε, πως οι δραστηριότητες στην κατασκήνωση δεν θα μεταβληθούν σε τίποτα. Ωστόσο, θα τηρήσουμε και σε αυτές μέτρα. Όταν λέμε μέτρα, η κάθε ομάδα θα έχει τον δικό της εξοπλισμό για τις δραστηριότητες που αυτός απαιτείται, όπως είναι το πινγκ – πονγκ, τα καλλιτεχνικά κ.α. Στις περιπτώσεις δε, που αυτός δεν γίνεται να είναι διασκορπισμένος (πχ τοξοβολία, θεατρικό παιχνίδι), ο υπεύθυνος της δραστηριότητας, θα απολυμαίνει τον εξοπλισμό πριν την χρήση της επόμενης ομάδας.

     Επιπλέον, η πισίνα θα χρησιμοποιείται κανονικά από τα παιδιά, για την ίδια ώρα, με επέκταση του ωραρίου της, χωρίς να συνυπάρχουν σε αυτήν πολλά άτομα. Έτσι, λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα χωρίς να μεταβάλλεται πουθενά το πρόγραμμα δραστηριοτήτων των παιδιών.

Τέλος, δεν θα αλλάξει τίποτα απολύτως πέραν της μικρότερης συνύπαρξης ούτε στην βραδινή ψυχαγωγία. Κρυμμένος θησαυρός, OLYMPIACAMPάδα, βραδινά ομαδικά παιχνίδια, διαγωνισμοί αλλά και νέα παιχνίδια προσαρμοσμένα στις φετινές ανάγκες θα γεμίσουν το βραδινό πρόγραμμα των παιδιών. Πως θα γίνει αυτό; Τα δρώμενα της κατασκήνωσης θα τρέχουν σε 2 και 3 διαφορετικά σημεία, που θα αποτελούνται από υπό – ομάδες παιδιών (κοινότητες) με κυκλικά ή άλλα προγράμματα και επικοινωνώντας ταυτόχρονα μεταξύ τους με διάφορες μεθόδους. Με αυτόν τον τρόπο, θα δημιουργηθούν και νέες συναρπαστικές βραδιές, κερδίζοντας θετικά πράγματα από όλη αυτήν την εμπειρία.


ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ :

     Σε συνέχεια όλων των παραπάνω, το μόνο που θα αλλάξει και σε αυτό το κομμάτι, θα είναι η απουσία των γονέων και ενδεχομένως το σπάσιμο της γιορτής σε διαφορετικά κομμάτια.


ΠΑΡΤΙ :

     Προφανώς τα πάρτι και ο χορός, δεν θα λείψουν από της φετινή χρονιά. Ωστόσο και εδώ θα ζήσουμε για φέτος αλλαγές και δεν θα είναι τα συνήθη πάρτι στο θεατράκι. Είπαμε, αλλάζουμε τις συνήθειες και όχι τις δραστηριότητες μας.


Για όλα τα παραπάνω, υπάρχει μια μεγάλη και έμπειρη ομάδα ανθρώπων να φροντίσει με κύριο μέλημα την παραγωγή όμορφου αποτελέσματος και την ασφάλεια των παιδιών σε όλους τους τομείς. Υπάρχει πολλή φαντασία, μεγάλη δημιουργικότητα και αστείρευτη όρεξη.

Σύντομα θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση με ερωτήσεις και απαντήσεις για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί την ημέρα προσέλευσης.