ΑΙΤΗΣΕΙΣ e - ΕΦΚΑ ΑΠΟ 02/06 ΕΩΣ 07/06!!

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ

Αγαπητοί γονείς, αγαπητά παιδιά,

    Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου που συζητούμε μια κατασκηνωτική χρονιά χωρίς η πανδημία της νόσου COVID – 19 να είναι το κύριο πρόβλημα της κοινωνίας μας. Ωστόσο, άλλα καίρια θέματα διεγείρουν μια αρνητική κατάσταση σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως και στην δική μας χώρα. Σε αυτούς τους περίεργους καιρούς,καλούμαστε για μία ακόμη χρονιά, να παρέχουμε σε εκατοντάδες παιδιά, ένα πλούσιο κατασκηνωτικό πρόγραμμα, που θα δώσει την ευκαιρία σε όλους τους κατασκηνωτές, να ζήσουν την μοναδική εμπειρία που προσφέρει ο θεσμός της κατασκήνωσης, η οποία σε συνδυασμό με την αυτονομία και την κοινωνικότητα, καλλιεργούν την προσωπικότητα του παιδιού.

    Οι 2 προηγούμενες χρονιές βρήκαν τον κατασκηνωτικό θεσμό, όπως όλες τις δραστηριότητες σε ολόκληρο τον κόσμο, σε περίεργες συνθήκες λειτουργίας, με προβλήματα και διαχείριση περίεργων καταστάσεων. Ειδικότερα, το 2021, πέραν της υγειονομικής παγκόσμιας κρίσης, μας βρήκε μια έκτακτη κατάσταση. Αυτή της εκκένωσης της κατασκήνωσης για προληπτικούς λόγους, στα πλαίσια της πολιτικής προστασίας, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που ήταν σε εξέλιξη κατά την 3η κατασκηνωτική περίοδο στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Κατά την διαχείριση αυτών των 2 έκτακτων καταστάσεων, τα στελέχη μας, το προσωπικό μας, οι ομαδάρχες μας, επέδειξαν την δέουσα υπευθυνότητα και με άρτια αντιμετώπιση τιμήσαμε την εμπιστοσύνη κάθε οικογένειας που μας εμπιστεύεται το παιδί της. Αποδείξαμε πως η κατασκήνωση στηρίζεται στην λειτουργία της ΟΜΑΔΑΣ και όχι στις ατομικές οντότητες.

     Περήφανοι λοιπόν για την λειτουργία μας και προσπαθώντας πάντα να βελτιωνόμαστε, είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε και το 2022 ένα αξέχαστο κατασκηνωτικό πρόγραμμα σε πέντε 15ήμερα προγράμματα, δεσμευόμενοι να γεμίσουμε τα παιδιά στιγμές – ΟΜΟΡΦΕΣ & ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ.

     Όσοι έχουν ζήσει τα τελευταία χρόνια την κατασκήνωση μας, γνωρίζουν για την υπευθυνότητα μας, μαζί χειροκροτούσαμε τις προσπάθειες των παιδιών στις παρουσιάσεις των γιορτών μας. Μαζί γινόμασταν ένα σε κάθε παιχνίδι που λάμβανε χώρο και μεταδίδαμε την αξία της συμμετοχής και όχι της νίκης. Παρέα ήμασταν όταν διορθώναμε παραλείψεις μας, ακούγοντας κάθε φωνή, προσπαθώντας πάντα να γίνουμε καλύτεροι, γιατί η τελειότητα είναι κάτι που δεν υπάρχει ποτέ. Μαζί ήμασταν όταν «δενόμασταν αλυσίδα» να τραγουδήσουμε ο καθένας με τον δικό του τρόπο, το τραγούδι το αποχαιρετισμού και να δακρύσουμε για τα πρόσωπα που ίσως να ξαναδούμε ένα χρόνο μετά.

    Μαζί λοιπόν, θα είμαστε και αυτό το καλοκαίρι. Παρέα, θα περάσουμε και φέτος καλοκαιρινές στιγμές με ασφάλεια και θα ανταμώσουμε με τους «κατασκηνωτικούς φίλους», θα «τρέξουμε» για να βρούμε τον θησαυρό, θα γελάσουμε στην παρουσίαση του «Μιμήσου το» και άλλα πολλά.

Τι θα δει όμως ένα παιδί στην #OlympiaCamp το 2022;

    Σκοπός μας είναι τα παιδιά μέσα από διαδραστικές & εκπαιδευτικές μεθόδους, να μάθουν να συνεργάζονται, να ομαδοποιούνται και να αναπτύσσουν την κοινωνικότητα τους λειτουργώντας ως ομάδα. Έτσι όλο το πρόγραμμα μας στηρίζεται στον πρωταγωνιστικό ρόλο του ίδιου του παιδιού συμπληρώνοντας το σύνολο και όχι ξεχωρίζοντας από αυτό. Μουσικές βραδιές με τραγούδια και χορό, ομαδικά παιχνίδια, κινηματογραφικές βραδιές, εκπαιδευτικά παιχνίδια δράσης και γνώσεων, μεγάλα απογευματινά παιχνίδια εξερεύνησης, θεατρικά δρώμενα, συμμετοχή σε τουρνουά και πολλά άλλα συνθέτουν το πρόγραμμα μιας κατασκηνωτικής περιόδου. Ένα πρόγραμμα, που προσφέρει δραστηριότητες και αναμνήσεις που ένα παιδί δεν μπορεί να βιώσει εντός μιας αστικής ή μικρότερης περιοχής. Για αυτό και ο θεσμός της κατασκήνωσης είναι μοναδικός.

    Τέλος, δεσμευόμαστε πως θα ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη σας, δίνοντας όλες μας τις δυνάμεις, σεβόμενοι πάντα τις κατασκηνωτικές αξίες που μας διακατέχουν αλλά και τον κάθε γονιό ξεχωριστά που μας εμπιστεύεται ότι πολυτιμότερο έχει, τα παιδιά του. Με επίγνωση, υπευθυνότητα και σε συνεργασία με έμπειρα στελέχη που θα προσφέρουν το δικό τους κέφι & μεράκι, σας περιμένουμε για ένα ακόμη όμορφο και δημιουργικό καλοκαίρι.

ΜΑΖΙ λοιπόν, σε λίγες εβδομάδες.. ΣΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΟΡΟ…

Με εκτίμηση,

Ο αρχηγός της κατασκήνωσης

Μιχάλης Βιγκόπουλος