ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 2022 ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ!!

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ

Αγαπητοί γονείς, αγαπητά παιδιά,

    Σε πολύ περίεργους καιρούς,καλούμαστε για μία ακόμη χρονιά, να παρέχουμε σε εκατοντάδες παιδιά, ένα πλούσιο κατασκηνωτικό πρόγραμμα, που θα δώσει την ευκαιρία σε όλους τους κατασκηνωτές, να ζήσουν την μοναδική εμπειρία που προσφέρει ο θεσμός της κατασκήνωσης, η οποία σε συνδυασμό με την αυτονομία και την κοινωνικότητα, καλλιεργούν την προσωπικότητα του παιδιού.

    Η χώρα μας, μετά από 10 χρόνια οικονομικής και κοινωνικής κρίσης εισήλθε σε μια παρατεταμένη υγειονομική κρίση, όπως όλη η υφήλιος, που έφερε βαρυσήμαντες αλλαγές στις ζωές μικρών και μεγάλων. Αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε μοναδική την πρόκληση της διασκέδασης και ψυχαγωγίας όλων των παιδιών που θα βρεθούν και φέτος στην κατασκήνωση μας. Με την μεγάλη εμπειρία της λειτουργίας του 2020, ετοιμαζόμαστε την νέα κατασκηνωτική χρονιά να παρέχουμε ένα πρότυπο κατασκηνωτικό πρόγραμμα.

     Έχοντας πλέον προσαρμοστεί στα υγειονομικά δεδομένα, αντιμέτωποι με μια μακρά αποκοπή από κοινωνικές, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες όλο το επιτελείο της κατασκήνωσης θα είναι έτοιμο για την παροχή ενός αξέχαστου κατασκηνωτικού προγράμματος στα παιδιά. Ένα κατασκηνωτικό πρόγραμμα με την μεγαλύτερη ίσως αξία από την ύπαρξη του θεσμού στην ιστορία, το οποίο οφείλει να δώσει σε όλα τα παιδιά την αίσθηση της ξεγνοιασιάς, της χαράς, του ανέμελου και άλλων στοιχείων που έχουν ξεχαστεί σε αυτές τις ασυνήθιστες καταστάσεις που ζούμε τους τελευταίους μήνες.

    Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, θα λειτουργήσουμε και την θερινή περίοδο του 2021, γιατί η «ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΤΑΙ» και πρέπει να προσαρμοζόμαστε σε όλες τις μεταβολές που συμβαίνουν γύρω της, δεσμευόμενοι να γεμίσουμε τα παιδιά στιγμές – ΟΜΟΡΦΕΣ & ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ.

     Όσοι έχουν ζήσει τα τελευταία χρόνια την κατασκήνωση μας, γνωρίζουν για την υπευθυνότητα μας, μαζί χειροκροτούσαμε τις προσπάθειες των παιδιών στις παρουσιάσεις των γιορτών μας. Μαζί γινόμασταν ένα σε κάθε παιχνίδι που λάμβανε χώρο και μεταδίδαμε την αξία της συμμετοχής και όχι της νίκης. Παρέα ήμασταν όταν διορθώναμε παραλείψεις μας, ακούγοντας κάθε φωνή, προσπαθώντας πάντα να γίνουμε καλύτεροι, γιατί η τελειότητα είναι κάτι που δεν υπάρχει ποτέ. Μαζί ήμασταν όταν «δενόμασταν αλυσίδα» να τραγουδήσουμε ο καθένας με τον δικό του τρόπο, το τραγούδι το αποχαιρετισμού και να δακρύσουμε για τα πρόσωπα που ίσως να ξαναδούμε ένα χρόνο μετά.

    Μαζί λοιπόν, θα είμαστε και αυτό το καλοκαίρι. Παρέα, θα περάσουμε και φέτος καλοκαιρινές στιγμές με ασφάλεια και θα ανταμώσουμε με τους «κατασκηνωτικούς φίλους», θα «τρέξουμε» για να βρούμε τον θησαυρό, θα γελάσουμε στην παρουσίαση του «Μιμήσου το» και άλλα πολλά. Μαζί, θα αφήσουμε στην άκρη τις άσχημες αναμνήσεις των τελευταίων μηνών και θα δώσουμε τόπο στο γέλιο, το παιχνίδι και τον χορό, διώχνοντας μακριά το φόβο μεν, παραμένοντας ασφαλής και προσέχοντας δε.

     Όπως συνέβη την περσινή χρονιά, λαμβάνοντας άριστες κριτικές για την συνολική μας οργάνωση από το σύνολο των γονέων, έτσι και το καλοκαίρι του 2021, θα τηρήσουμε στο ακέραιο κάθε μέτρο που θα εξαγγείλουν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Τι θα δει όμως ένα παιδί στην #OlympiaCamp το 2021;

    Σκοπός μας είναι τα παιδιά μέσα από διαδραστικές & εκπαιδευτικές μεθόδους, να μάθουν να συνεργάζονται, να ομαδοποιούνται και να αναπτύσσουν την κοινωνικότητα τους λειτουργώντας ως ομάδα. Έτσι όλο το πρόγραμμα μας στηρίζεται στον πρωταγωνιστικό ρόλο του ίδιου του παιδιού συμπληρώνοντας το σύνολο και όχι ξεχωρίζοντας από αυτό. Μουσικές βραδιές με τραγούδια και χορό, ομαδικά παιχνίδια, κινηματογραφικές βραδιές, εκπαιδευτικά παιχνίδια δράσης και γνώσεων, μεγάλα απογευματινά παιχνίδια εξερεύνησης, θεατρικά δρώμενα, συμμετοχή σε τουρνουά και πολλά άλλα συνθέτουν το πρόγραμμα μιας κατασκηνωτικής περιόδου. Ένα πρόγραμμα, που προσφέρει δραστηριότητες και αναμνήσεις που ένα παιδί δεν μπορεί να βιώσει ούτε εντός μιας αστικής ή μικρότερης περιοχής. Για αυτό και ο θεσμός της κατασκήνωσης είναι μοναδικός.

    Τέλος, δεσμευόμαστε πως θα ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη σας, δίνοντας όλες μας τις δυνάμεις, σεβόμενοι πάντα τις κατασκηνωτικές αξίες που μας διακατέχουν αλλά και τον κάθε γονιό ξεχωριστά που μας εμπιστεύεται ότι πολυτιμότερο έχει, τα παιδιά του. Με επίγνωση, υπευθυνότητα και σε συνεργασία με έμπειρα στελέχη που θα προσφέρουν το δικό τους κέφι & μεράκι, σας περιμένουμε για ένα ακόμη όμορφο και δημιουργικό καλοκαίρι…

Με εκτίμηση,

Ο αρχηγός της κατασκήνωσης

Μιχάλης Βιγκόπουλος