ΜΕΤΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΦΙΞΕΩΝ!!
ΜΕΤΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΦΙΞΕΩΝ

Ενημερώνουμε τους γονείς των κατασκηνωτών της 4ης περιόδου ως προς τα εξής :

Η κατασκήνωση μας αποφάσισε την αυστηροποίηση του πρωτοκόλλου λειτουργίας των παιδικών κατασκηνώσεων στα πλαίσια της ασφάλειας των διαμενόντων παιδιών και του προσωπικού και συνεπώς, όπως ήδη πιθανώς σας έχουμε ενημερώσει τηλεφωνικώς, ζητεί από κάθε οικογένεια τα παρακάτω :

 • Κατά την άφιξη του παιδιού στην κατασκήνωση, θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί στο παιδί τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (RAPID TEST), το πολύ έως 24 ώρες πριν την άφιξη (ανεξάρτητα αν το παιδί είναι εμβολιασμένο ή έχει νοσήσει).
 • Ο γονέας κατά την άφιξη του παιδιού και εφόσον ολοκληρώσει την γραφειοκρατική διαδικασία και το παιδί τοποθετηθεί σε δωμάτιο, θα παραδώσει στον κοινοτάρχη του παιδιού τα εξής :
  • 4 self test για τους εξής λόγους : Την δεύτερη, τρίτη και τέταρτη ημέρα της περιόδου θα διεξαχθεί διαγνωστικός έλεγχος σε όλους τους διαμένοντες στην κατασκήνωση με ευθύνη του προσωπικού μας. Επιπλέον, το 4o test θα διεξαχθεί σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο από το ιατρικό μας προσωπικό
  • εφόσον υπάρχει, πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ (νόσηση εντός 6 μηνών) ή εμβολιασμού

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΦΙΞΕΩΝ :

 • Τα παιδιά τα οποία θα μετακινηθούν με τα λεωφορεία της κατασκήνωσης θα φοράνε υποχρεωτικά μάσκα προστασίας καθ΄ όλη την διάρκεια του ταξιδιού.
 • Κατά τη διάρκεια των αφίξεων, δεν επιτρέπεται η παρουσία των γονέων στους κοιτώνες των κατασκηνωτών. Η μεταφορά των αποσκευών και η τακτοποίηση των παιδιών θα γίνεται με φροντίδα των στελεχών και του προσωπικού μας.
 • Για την παράδοση του παιδιού στην κατασκήνωση επιτρέπεται η είσοδος 1 μόνο γονέα – κηδεμόνα με υποχρεωτική την χρήση μάσκας προστασίας.

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ :

Το πρωτόκολλο λειτουργίας των παιδικών κατασκηνώσεων για το 2022 προβλέπει πως στην περίπτωση που σε μια ομάδα (σπιτάκι) παρουσιαστεί θετικό κρούσμα COVID – 19, ακολουθούνται τα εξής :

 • Οι γονείς του παιδιού που βρέθηκε θετικό ειδοποιούνται να παραλάβουν το παιδί το οποίο αποχωρεί από την κατασκήνωση και μπορεί να επιστρέψει 6 ημέρες μετά με αρνητικό αποτέλεσμα RAPID TEST.
 • Οι στενές επαφές του παιδιού (παιδιά στο ίδιο δωμάτιο) εφόσον διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού σε ισχύ, παραμένουν στην κατασκήνωση χωρίς να διαφοροποιείται σε τίποτα το πρόγραμμά τους και συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες. Ωστόσο, τα παιδιά που δεν διαθέτουν κάποιο πιστοποιητικό σε ισχύ αποχωρούν και μπορούν επιστρέψουν στην κατασκήνωση την 6η ημέρα από την αποχώρησή τους με αρνητικό αποτέλεσμα RAPID TEST.

Δεδομένης της αυξητικής τάσης των κρουσμάτων που υπάρχουν στη χώρα και της πιθανής αστοχίας των RAPID TEST στην ανίχνευση της COVID – 19 σε περίπτωση που τα παιδιά έχουν κολλήσει λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή τους, παρακαλούμε πολύ τις τελευταίες 3 ημέρες πριν από την άφιξη του παιδιού στην κατασκήνωση να δείξετε υπευθυνότητα και να περιορίσετε την παρουσία του παιδιού σε συνθήκες συνωστισμού ώστε να αποφευχθεί πιθανή μόλυνση.


Τέλος, σας ενημερώνουμε πως πέρα από τα παραπάνω μέτρα που λαμβάνουμε ως επιχείρηση, θα ισχύσουν και τα εξής :

 • Δεν επιτρέπουμε για ευνοήτους λόγους το επισκεπτήριο και την παρουσία γονέων στους χώρους της κατασκήνωσης κατά τη διάρκεια της περιόδου. Στην περίπτωση που απαιτείται, οι γονείς μπορούν να παραδώσουν πράγματα στους κατασκηνωτές στην πύλη της κατασκήνωσης χωρίς να έρθουν σε επαφή μαζί τους ή να τα αποστείλουν  στο πρακτορείο Κρεστένων του ΚΤΕΛ ΗΛΕΙΑΣ ή μέσω οποιασδήποτε ταχυμεταφορικής εταιρείας.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Για την διασφάλιση και την μη διασπορά του ιού εντός της κατασκήνωσης, τις πρώτες 3 ημέρες της περιόδου και ειδικότερα έως την Δευτέρα 18/07, θα τηρήσουμε κοινοτικό αποκλεισμό. Έτσι, δεν θα επιτρέπεται η συνύπαρξη και η κοντινή επαφή παιδιών από διαφορετικές κοινότητες για τις πρώτες ημέρες με στόχο από την 4η ημέρα και έπειτα να ζήσουμε μοναδικές και ξέγνοιαστες κατασκηνωτικές στιγμές 🙂

Ακόμα, παίρνουμε το παγούρι μας προκειμένου να το γεμίζουμε στους ψύκτες της κατασκήνωσης διότι για λόγους υγιεινής και μη διασποράς του ιού, δεν επιτρέπεται η χρήση των ψυκτών διά στόματος.


Διαβάστε επίσης :

Τι πρέπει να έχει το παιδί μαζί του;